Ligging Strijp-T

De ligging van Strijp-T is strategisch, namelijk in het hart van Brainport;

één van de drie mainports van Nederland, dichtbij de binnenstad van Eindhoven.

IDEAAL VOOR BUSINESS

Het gebied is perfect bereikbaar dankzij een treinstation voor de deur, een vliegveld om de hoek en een korte afstand tot de snelweg. En met de nodige parkeervoorzieningen verspreid over het terrein is het bovendien nooit ver lopen naar je bestemming.

NEDERLAND

Brainport, met Eindhoven als hart, is een toptechnologieregio van wereldformaat. Hightech en design gaan hand in hand met hoogwaardige maakindustrie en ondernemerschap. Samenwerking en kennisdeling zitten in het DNA en vormen de basis voor de kenmerkende open innovatie die Brainport slim en sterk maakt.

EINDHOVEN

Eindhoven heeft een aantal aantrekkelijke thematisch bedrijventerreinen of campussen: zoals het creatieve Strijp-S, de high tech campus, de TU campus en de toekomstige Brainport Innovation Campus (BIC). Wat ontbreekt en waar Strijp-T op inspeelt is een plek waar daadwerkelijk proefmodellen gemaakt worden en kleinschalige hoogwaardige productie plaatsvindt die past bij de kennis en kunde van de stad. Door de bedrijven met elkaar te verbinden ontstaan kansen voor kruisbestuiving.

Bekijk Strijp-T op Google maps

BEREIKBAARHEID

Strijp-T is heel goed bereikbaar.

  • Trein - 3 minuten loopafstand van station Strijp-S

  • Auto - 5 minuten vanaf de A2

  • Vliegtuig - 10 minuten van Eindhoven Airport

  • Fiets - 10 minuten vanaf het stadscentrum


De Achtseweg, aan de spoorzijde van Strijp-T, wordt een van de invalswegen die wordt aangesloten op de stadsring (Beukenlaan). De Achtseweg wordt hiermee een voorkant voor Strijp-T, met nieuwe entrees en verbeterde oriëntatie op het station. Bij het station vormen het Klokgebouw en gebouw TQ samen de twee belangrijke gebouwen aan het toekomstige stationsplein.


De Zwaanstraat/Oirschotsedijk wordt grotendeels een fietsstraat, ontoegankelijk voor auto's. Strijp-T krijgt daarmee ook een aantrekkelijke groene route voor langzaam verkeer met een goede aansluiting op de verlengde Torenallee, het schakelpunt met Strijp-S. Een mogelijke dwarsverbinding tussen de Halvemaanstraat en de Achtseweg zuid verbindt Strijp-T met Strijp-R en Drents dorp.