10 april 2024

Op (de) T bij Bosch

.... Anouk van Gool en Ingrid Breuer van Bosch.

Wat doet jullie organisatie?

“ Wij werken bij Bosch Security Systems, een onderdeel van Bosch dat straks onder andere samen met Bosch Rexroth uit Boxtel gebouw TX betrekt. Om precies te zijn, in dat deel van TX waar je vanuit deze bouwkeet op uitkijkt.”, wijzen beide dames enthousiast aan.  “Vanuit hier werken we straks iedere dag aan het veiliger maken van mensenlevens en gebouwen door het ontwikkelen van beveiligingsproducten zoals toegangscontrole-, brandbeveiliging-, communicatie- en videosystemen. Hier op Strijp-T zijn straks engineers bezig met prototyping om vervolgens de productie wereldwijd uit te rollen”.

Wat is jullie rol?

Anouk: “ik ben werkzaam als HR Business Partner bij het bedrijfsonderdeel Communications en houd me daar onder andere bezig met het faciliteren van talentontwikkeling en begeleiden van managers bij alles op het gebied van HR.” “En ik ben HR manager, waarbij mijn werkgebied voornamelijk het bedrijfsonderdeel Videosystems betreft” vervolgt Ingrid.

“We kijken erg uit om straks in een nieuw pand gevestigd te zijn. De eerste schetsen hoe het gaat worden zijn heel tof”, aldus Ingrid. “Het mooie is dat we nog steeds in het bruisende Strijp-gebied blijven werken en dan nu terugkeren in een voormalig pand van Philips. Daarmee is de cirkel rond, want Bosch Security Systems is van oorsprong een onderdeel van Philips”. “Ons nieuwe onderkomen geeft nieuwe energie. Op Strijp-T zitten we straks midden tussen innovatieve bedrijven in plaats van tussen woontorens zoals op Strijp-S dat steeds meer een woonomgeving wordt. En dat geeft absoluut een andere vibe”, aldus Anouk.

“Als HR weten we als geen ander hoe belangrijk een inspirerende werkplek en omgeving voor onze organisatie is. Verhuizen naar TX is bovendien een mooie stap die aansluit in de fase waarin we ons begeven. Sinds COVID is het nieuwe werken, dus gecombineerd thuis en op kantoor werken, nog meer van toepassing. Digitale en fysieke teams-overleggen vragen tegenwoordig steeds meer om een moderne inspirerende flexibele kantoorindeling met voldoende stilte- en meeting ruimtes.”

“Meest opvallend in het ontwerp van Stefan de Bever Architecten is de ‘green engine’. Een knipoog naar het verleden. Midden in de voormalige machinehal, waar vroeger allemaal groen gekleurde machines werden gebouwd, komt straks een groen gekleurde ‘box-in-box’ waarin onze labruimtes zijn ondergebracht. Zo is innovatie en techniek, de kern van onze organisatie, niet langer meer verstopt in de kelder, maar voortaan het zichtbare middelpunt in de centrale hal”.

“Gebouw TX biedt de combinatie van een historisch bijzonder pand waar nog steeds de nostalgie zichtbaar aanwezig is, met nieuwe frisse moderne werkruimtes. Deze mix is voor onze bezoekende klanten en (nieuwe) medewerkers een lust voor het oog.”

“We kijken dan ook erg uit naar de lunchwandelingen, die binnenkort op Strijp-T voor ons bedrijf worden georganiseerd. Om zo de vorderingen van de bouw te bekijken en te zien hoe gebouw TX steeds mooier wordt. Tegelijkertijd nader kennis te maken met de overige Typisch T faciliteiten, die ons erg aanspreken zoals bijvoorbeeld de Strijp-T community met haar evenementen.

Bij wie willen jullie dat wij de volgende keer op de T gaan en waarom?

“Bij LeydenJar zodat we ook via deze wijze nader kennis kunnen maken met onze toekomstige buren; een goede buur is immers beter dan een verre vriend”.